Φωτογραφία: Pixabay  |  Διάβασμα 3’

 

… φέτος ήμουνα καλό παιδί! Νομίζω…

Γι’ αυτό, Άγιε Βασίλη, θέλω να μου φέρεις όλα τα δώρα που θα σου ζητήσω. Είναι πολλά, το ξέρω, αλλά ξέρω και ότι είσαι πολύ καλός και δε θα μου χαλάσεις το χατίρι. Επίσης, δεν είναι βαριά και δε θα έχεις πρόβλημα να τα χωρέσεις στο έλκηθρό σου. Και ούτε θα κουραστούν τα ελαφάκια σου.

Πρωτ’ απ’ όλα, θέλω Άγιε Βασίλη μου, να κάνεις τους ανθρώπους να δίνουν σημασία και να αγαπάνε τους άλλους ανθρώπους και όχι μόνο να κοιτάνε την πάρτη τους.

Και θέλω, ειδικά στα παιδιά όλου του κόσμου, να δώσεις χαρά και υγεία και ευτυχία και πολλά παιχνίδια.

Επίσης, θέλω να δώσεις λίγο περισσότερο μυαλό στους διευθυντές και στους προϊσταμένους στις επιχειρήσεις, γιατί μερικές φορές κάνουν σα χαζοί, σα να μην καταλαβαίνουν. Να τους πεις να μη φωνάζουν άδικα στους υπαλλήλους τους και να τους φέρονται καλά, για να κάνουν καλή δουλειά και να φέρνουν πολλά λεφτά στην εταιρεία.

Και θέλω να κάνεις τους πωλητές να ενδιαφέρονται πραγματικά για τους πελάτες, να μην τους λένε ψέματα και να μην τους κοροϊδεύουν και να μην τους βλέπουν σα νούμερα και στόχους.

Θέλω επίσης, καλέ μου Άγιε Βασίλη, να κάνεις τους agents των τηλεφωνικών κέντρων να μη βαριούνται που ζούνε και να μη μιλάνε γλυκανάλατα.

Αααα, τώρα που το θυμήθηκα, θέλω να κάνεις τα λογιστήρια και τους κομπιουτεράδες να δείχνουν κατανόηση σ’ αυτά που τους ζητάνε οι συνάδελφοι και οι πελάτες τους. Και να κάνουν και λίγο γυμναστική για να αποκτήσουν μεγαλύτερη ευελιξία.

Εμένανε, Άγιε Βασίλη, θέλω να μου δώσεις λίγο ηρεμία και να μου κόψεις τα πολλά νεύρα, γιατί έχει και η γυναίκα μου νεύρα και άμα μας πιάνουν και τους δύο μαζί, είναι … άστα να πάν’ στο διάολο. (Ωχ, συγνώμη, είπα κακιά λέξη!)

Τέλος, καλέ μου Άγιε Βασίλη, θέλω να φέρεις μια στολή του Ολυμπιακού και ένα ξενοδοχείο πλεϊμομπίλ στο φίλο μου το Τζώρτζη, που ήταν καλό παιδί, έτρωγε το φαγητό του, κοιμόταν νωρίς και άκουγε τη γυναίκα του και τη μαμά του. Και θέλω να φέρεις και πολλά μπαλαντέρ στον ξάδελφό μου το Σωκράτη, γιατί νευριάζει πολύ στη μπιρίμπα και τ’ ακούει η καημένη η Ρούλα, η γυναίκα του, που είναι πολύ καλή κυρία και που δεν ξέρω Άγιε Βασίλη μου πώς τον αντέχει τόσα χρόνια και όλοι λένε ότι κάνει υπομονή γιατί ‘ξέρει εκείνη, κάτι καλό έχει ο Σωκράτης’…!

Σ’ ευχαριστώ πολύ και σου εύχομαι κι εσένανε ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ και να περάσεις πολύ καλά με την οικογένειά σου στις γιορτές!

Δημήτρης

Υ.Γ. 1 Επειδή δεν έχουμε τζάκι στο σπίτι, μην ανησυχείς, θα έχω αφήσει ανοιχτή τη μπαλκονόπορτα. Άμα χτυπήσει ο συναγερμός, ο κωδικός είναι 1234. Ή, άμα θες, χτύπα στο θυροτηλέφωνο το κουδούνι που γράφει ‘Οικογένεια Πουτουςακουειοληηγειτονιά’. Εγώ θα είμαι ξύπνιος, είμαι βραδινός τύπος, θα σε περιμένω!

Υ.Γ. 2 Και σου υπόσχομαι Άγιε Βασίλη μου, όλες τις γιορτές να ακούω το Άγια Νύχτα  από την κυρία Μαρίζα Κωχ και κάτι παιδάκια, φίλους μου. Και το Merry Christmas, Baby  από τον κύριο Bruce Springsteen. Και το ‘Zat You Santa Claus  από το κύριο Louis Armstrong. Και πάλι το Merry Christmas, Baby  από τον κύριο Ray Charles. Και το Run Run Rudolph  από τον κύριο Bryan Adams. Και το Happy Christmas, War is Over  από τρεις κυρίους που φωνάζουν πολύ! Eντάξει;

 

Χρόνια Πολλά, Καλές Γιορτές!

Με υγεία, ευτυχία, αγάπη, νοιάξιμο, συγχώρεση,
χαμόγελα, αγκαλιές, δεκτικότητα, ευελιξία, αισιοδοξία…

 

Print Friendly, PDF & Email